Wednesday, 15 June 2011

MUQADDIMAH

     Allah telah menurunkan beberapa masalah kepada manusia supaya dapat diatasi, supaya kita mencari jalan keluar dengan berusaha mengenali-Nya dan mendekatkan diri kita kepada-Nya. Supaya kita mencari jalan untuk memahami ayat-ayat-Nya.(Al-Quran)

   

     Begitu juga dalam hal mencari rezeki. Di dalam al-Quran dan hadis, terdapat beratus-ratus ayat dan hadis yang menerangkan panduan, kaedah dan peraturan dalam mencari rezeki supaya kita tidak melencong dari kebenaran. Terdapat pelbagai panduan supaya kita memperolehi rezeki yang melimpah ruah dan dapat digunakan rezeki itu ke jalan yang diredhai Allah. Selagi kita menjalankan kerja yang halal, Insyaallah Allah akan mengurniakan rezeki buat kita. Hendaklah kita berpegang bahawa rezeki kita di tangan Allah dan ditetapkan oleh Allah sejak Azali lagi.

[26] Katakanlah (wahai Muhammad): Wahai Tuhan yang mempunyai kuasa pemerintahan! Engkaulah yang memberi kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dan Engkaulah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Engkau kehendaki. Engkaulah juga yang memuliakan sesiapa yang Engkau kehendaki dan Engkaulah yang menghina sesiapa yang Engkau kehendaki. Dalam kekuasaan Engkaulah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu. 

[27] Engkaulah (wahai Tuhan) yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Engkaulah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Engkaulah juga yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati dan Engkaulah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Engkau jualah yang memberi rezeki kepada sesiapa yang Engkau kehendaki, dengan tiada hitungan hisabnya.

Monday, 13 June 2011

Kenapa saya join GTP7 ???



Saya seorang guru pelatih di sebuah institut pendidikan... orang slalu cakap..bila jadi cikgu ni untung...elaun dapat banyak..xpayah pk sal duit lagii...betul ke ek?? kalau saya tinggal di pedalaman..mungkin elaun yg saya dapat 2 mencukupi...tp bukan di tengah2 bandar Kuala Lumpur ni.. nasi putih dengan ayam seketul pn da dkt 5inggit...tak masuk lagi bil hp...bil brodban... ink printer...asgmen..buku2...minyak moto (minyak naik lagi)...aishh mmg xdpt nk menabung langsung..2 belum masuk sal nk kawen lagii...nk bantu famili jugak...sooo kesimpulannyaa...saya amat2 perlukan duit...bukan utk kpentingan diri sndri..tp utk fmili dan org diskeliling juga..dan demi nk capai hasrat saya nk menunaikan umrah/haji bersama-sama famili ...saya yakin dengan GTP7...insyallah mslh yg saya hdpi ni dapat diselesaikan... lagi pn  skrg ni saya still blajar dan dlm msa yg sama da mmpu pegang duit hasil usaha sndri sblm btul2 bekerja sbgai guru..:-)

tak mudah nak senang kn?? bila ada je bisness yang mcm ni...ramai org da mula fikir benda-benda yang negatif je..come on laa...meh singgah sini dlu..kita tgk apa dia GTP 7 ni dlu...kalau tak paham jugak...don't worry...leh inbox saya dekat facebook or email saya...

saya tak nafikan..memang banyak orang kena tipu dengan bisness2 ni..trutama bila dapat sumber dari internet yang macam ni... siap ade tulis lagi...'kerja senang..duduk saja..duit masuk akaun'.. aishh ade ke duk goyang kaki duit masuk dalam akaun bank?? (x termasuk anak org kaya) memang mustahil kan...so kalau kita nk senang...kita kena la berusaha lebih skit... dimana ada kemahuan..disitu ada kejayaan..betul x? 


saya mengaku...sebelum ni mmg tak berminat langsung nk buat bisness ni...semuanya bermula bila saya tengok kawan baik saya sorang ni cam banyak duit semacam je...sebelum ni jangan kata nk belanja makan..nk ajak makan pun susah...asyik cakap duit xde je.. then saya pun tnya lah ape rahsia dia...soo dia pn perkenalkan saya dengan GTP7 ni... katanya bisness ni bukan suruh kita jual barang pn... dia bawak saya ke akademi..dan disitulah minat saya bermulaa...saya dh nampak jalan terang dihadapan saya... almaklumlah..zaman sekarang ni..duitkan penting..

semangat!!

ni la member saya...dia da kaya..xkan saya nk tgk je kn?? huhu

saya ada terbaca satu entri ni...dari seorang hamba Allah yang katanya telah ditipu dengan GTP7.. pembetulan disini..sebenarnya...GTP7 tidak penah pun menipu...tapi kawannya sendiri yang da makan kawan...kalau dalam hal ni...kita kena tengok balik la nilai seorang sahabat tu kn... seperti yang telah saya perkatakan diatas td..tak mudah nk senang..duit tak kan turun dari langit..kalau x usaha..camna nk kaya kn..so kalau de sesape yang terbaca entri tu dimana2...and takut nk join...leh la inbox saya..saya akan terangkan dengan lebih lanjut...JANGAN TAKUT UTK MELAKUKAN PERUBAHAN..:-)

anda berhak menentu masa depan anda sendiri!!


 

Saturday, 11 June 2011

GTP7

Pernah dgr x perkataan GTP7?? Sebelum ni..ramai org tanya tentang GTP7 ni...leh caya ka?? Ramai yang ingat GTP7  adalah syarikat MLM,  bagi yang xtau lagi tu..GTP7 ni adalah satu komuniti bebas yang 'tahu' cara jadi kaya bermula dengan modal yang kecil dan 'multiply' sampai... jadi sangat banyak.. kami bimbing dan bantu yang positif & mencari jalan keluar untuk bebas dari perangkap duit yang tak pernah cukup.

Tahun ini, peratusan kejayaan naik lagi 100% dengan berkembangnya 'skill' GTP7  dan dengan 'platform' yang sangat-sangat luar biasa! Kami bercakap tentang income yang tak putus-putus sampai bila-bila! Insyaallah!  

GTP7 bukan syarikat MLM dan sebagainya, tapi bertindak sebagai komuniti bebas yang menuju ke arah "Kebebasan Kewangan Seumur Hidup! Kami menggunakan platform yang HALAL dan SAH dari segi undang-undang negara mahupun dari sudut agama. Kami memilih platform-platform yang ada lesen SAH dan TIDAK BERKAITAN DENGAN SKIM CEPAT KAYA.

_______________________________________________

Be A STRIKER!!

GKZ V.2 di bawah naungan GTP7 adalah merupakan satu komuniti yang membimbing anda menjadi STRIKER bukan lagi DEFENDER!! Buat kedua-dua jenis punca income. Anda sendiri tahu yang mana akhirnya pasti MENANG!! ..kalau satu team bola asyik nak bertahan je mana mungkin menang, pasti kecundang..penat asyik cukup-cukup makan..tak tau pulak adanya 'harta karun' tersembunyi yang lama tunggu dikeluarkan!

Untuk jadi STRIKER, cuma perlukan 'skill'...hari ni kami dah ada lebih 40,000 members dan bertambah antara 1500-2000 orang sebulan!! Kenapa ramai sangat yang berjaya tukar miskin jadi kaya di GTP7? sebab semua ambil langkah jadi STRIKER!!

Di GKZ, ada complete online training dalam bentuk e-learning serta personal coaching dan monitoring system yang mana anda akan di bimbing sampai berjaya. Paling penting nak belajar dan sanggup di ajar, tu je syarat utama nak buat UNSTOPPABLE. Pasal kami tak pilih kuantiti, tapi hanya pilih KUALITI!!

______________________________________________________________________

Kenapa Saya Percaya dengan GTP7???

  1. Perniagaan ini TIDAK menyalahi undang-undang negara
  2. Perniagaan ini mendapat kelulusan BANK NEGARA MALAYSIA 
  3. Perniagaan ini mendapat sokongan USAHA SAMA bank-bank tempatan (Maybank, CIMB, Allianz dan Ambank) 
  4. Perniagaan ini juga sentiasa dipantau PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia)
  5. Sebab yang paling kuat adalah kerana saya nampak jalan KEJAYAAN dalam perniagaan    ini (rakan-rakan yang telah berjaya)
  6. Paling penting x MENJATUHKN MARUAH.
______________________________________________________________________
     Kenapa Saya Pilih GTP7???

    1. Dalam perniagaan yang saya jalankan ini saya tidak jalankan bersendirian, tp saya punyai LEADER2 dan KOMUNITI yang sentisa memberi tunjuk ajar BAGAIMANA untuk menjalankn perniagaan ini.
    2. Complete Training, Teknik2, Skills dan Formula telah siap disediakan untuk komuniti yang baru BERSAMA dalam perniagaan ini untuk memantapkn pengetahuan dalam perniagaan dan sebagainya..cuma untuk APPLY sahaja.
    3. Lagi lama saya berada dalam perniagaan ini membuatkn saya lagi mudah untuk menguruskannya
    4. Dan yang paling BEST....semakin lama saya dalam perniagaan ini, pendapatan saya semakin bertambah BESAR.. 
    ___________________________________
      
    BENTUK PROFIT YANG AKAN DIPEROLEH?

    Anda akan diajar TEKNIK, SKILL dan FORMULA HEBAT menjana income yang di inginkan..5 angka mahupun 6 angka sebulan.. Teknologi info bagaimana generate income RM1500k - RM1juta setahun melalui bidang properties dengan modal serendah RM10,000 sahaja! Teknik F345 yang membolehkan anda dapat income RM1 juta setahun- Teknik meta/milton & power goal setting yang membolehkan anda dapat apa saja hasrat anda!

    _______________________________________________

    KATA ORANG.... 

    Orang kata bisness ni Piramid la, Scam la, Penipu la..
    - Sekarang xpayah risau dh KPDNHEP baru jer kasi renew lesen


    Orang kata bisness ni haram la, tak ikut syarak la..
    - Yang ni pun xpayah risau..PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia dh perakui amalan dan cara bisness nih dan slalu buat pemantauan


    Orang Kata  Produk bisness ni haram sebab mahal sangat
    - JAKIM dah kuarkan  sijil HALAL untuk setiap satu produk

     
    "...Jangan jadikan kemiskinan sebagai alasan untuk terus hidup susah, cuba cari jalan keluar dari kesusahan itu..."