mY LiFe


SIAPA SAYA ??



Siapa saya? Inilah saya...seorang PELAJAR..yang dikelilingi oleh sahabat-sahabat yang sentiasa menyokong dan membantu ketika dalam kesusahan... Terima Kasih sahabat...


Siapa saya? Inilah saya...seorang bakal PENDIDIK yang akan mencurah bakti dan bakat dalam bidang Seni Visual...
(Art student)


Siapa saya? Inilah saya...seorang AHLI SUKAN..sukakan aktiviti lasak..dan gemar mengumpul medal serta piala..:-)

Siapa saya ? Inilah saya..seorang JURUGAMBAR..(belum profesional lagik)..suka kn keindahan alam semulajadi...serta kehalusan karya seni...:-)


Sesiapa pun saya..hakikat sebenarnya..saya hanyalah hamba Allah yang hanya singgah sementara di dunia fana ini... 
hidup hanya sekali...mengapa kita mahu sia-siakan peluang yang ada...??  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Sekadar Coretan Kisah Hidup

Sebagai seorang anak lelaki dalam keluarga...perasaan btanggungjawab untuk membantu keluarga sentiasa ada dalam diri ni..terutama bila pikir masih ada adik2 yang still bersekolah lagi...bagi meringankan beban parents..setelah tamat SPM..saya trus ambil keputusan utk cari kerja...(sementara tggu result kuar)..mcm2 kerja saya cuba...antaranya jadi pak gat (security guard)..jadi cashire n banyak lagi laa...tp 2 la..ble jadi org bawahan ni...selalu je kena buli dengan pihak atasan...smpaikan gaji dorg bagi pun x ckup...last2 ambik kputusan berenti kerja.. 

Alhamdullilah..biler result exam dah kuar..saya dapat tawaran smbung belajar dekat UiTM dalam jurusan senibina landskap... tapi mungkin bukan rezeki saya dalam bidang 2..saya rsa berat sangat nk habiskan kursus 2..(myb sbb x minat )..so saya ambik keputusan berhenti dari ctu... 

Sekali lagi...alhamdulillah saya dapat tawaran sebagai guru pelatih dekat salah sebuah Institut Pendidikan Guru yang paling popular dekat KL.. nak dijadikan cerita...mungkin mmg dh ditakdirkan idup saya ni dikelilingi dengan subjek2 seni...saya dapat jurusan Seni Visual..dekat UITM dlu cos senibina..tetap seni..so nak x nk..saya terima juga... Camna pun..alhamdulillah da genap 2 tahub saya dkt situ..mgkin disebabkan ada sumber PEMANGKIN yang sentiasa membantu n support saya dan membuatkan saya semakin bersemangat nk teruskan pengajian dekat ctu...walaupun KURANG berminat dengan kursus yang ditawarkn..tapi lama ke lamaan...saya mcm dh jatuh cinta plak dengan seni..seni itukan indah:-)

Elaun yang ditawarkan memang la byk..tp hidup dekat tgh2 bandar ni..hanya ckup tuk menyara kehidupan diri sndri ja...cmna pula dengan famili?? inilah salah 1 sebabnya saya ambik keputusan nk join bisness ni..mula2 memang susah nk caya..tapi bila diselidik2..dipikir2kn..bisness ni x ada faktor yang boleh dikatakan haram dan menyalahi undang2... so saya pun mula la berminat nak join terutama bila tgk dah ramai yang berjaya...hendak seribu daya kan... apa yang penting..kalau kita mahukan kesenangan..kita kenalah berusaha lebih..tak kan ada duit yang datang bergolek @ terbang... Jangan takut utk melakukan perubahan...